Bookeepio |
Cookies nám pomáhají poskytovat Vám naše služby. Využíváním těchto služeb souhlasíte s jejich použitím. Dozvědět se více

Newsletter (podzim 2018)

Výplatní pásky pošleme přímo vašim zaměstnancům

Naší snahou je neustále zeefektivňovat procesy, abychom šetřili váš čas. Nabízíme proto možnost zasílání výplatních pásek přímo zaměstnancům na jejich emaily. Pro větší bezpečí mohou být výplatní pásky opatřeny heslem. Pokud chcete této možnosti využít, dejte nám vědět. Za tuto službu si neúčtujeme žádné poplatky navíc.

Legislativní novinky

  • Změny minimálních záloh OSVČ

Od 1. ledna 2019 se zvyšují minimální zálohy na zdravotní, důchodové a nemocenské pojištění osob samostatně výdělečně činných (OSVČ). Nezapomeňte si upravit trvalé příkazy pro platbu pojistného. Nová výše minimálních záloh pro zdravotní pojištění je 2 208 Kč, důchodové pojištění 2 388 Kč a pro nemocenské pojištění 138 Kč.

  • Změna ve splatnosti záloh sociálního (důchodového) pojištění OSVČ

Od ledna 2019 dochází ke změně způsoby platby pojistného. Pojistné bude nově splatné v daném měsíci, nikoli zpětně, jak je tomu dnes. Tj. částka uhrazená v prosinci 2018 bude považována za zálohu za listopad 2018, částka uhrazená v lednu 2019 bude považována za zálohu na leden 2019.

Úhrada zálohy za prosinec 2018 je dobrovolná a je možné ji doplatit až v rámci doplatku pojistného po podání Přehledu OSVČ. Pokud chcete zálohu za prosinec dobrovolně uhradit, musíte odeslat jednorázovou platbu v období od 21. do 31. prosince 2018. Více na webu ČSSZ.

Elektronická evidence tržeb (EET)

Podle aktuálního vývoje legislativního procesu se zdá, že 3. a 4. vlna EET nezačne dříve než v roce 2020.

Používáte Fakturoid?

Rádi vás podpoříme ve využívání aplikací, které zefektivňují komunikaci mezi účetní a klientem. Pokud Fakturoid používáte, máme pro vás pár tipů:

Chcete, aby výstupy z Fakturoidu poskytovaly co nejreálnější obraz o hospodaření firmy? Zaveďte si náklad MZDY, stejně jako si vedete ostatní náklady (přijaté faktury, hotovostní výdaje atd.). Souhrnné grafy nákladů a zisku budou následně poskytovat reálnější obraz o vašem podnikání. Se správným zadáním nového nákladu vám rádi pomůžeme.

Nově uzamykáme zaúčtované doklady. Lehce tak vidíte, které doklady již účetní zpracovala a vy do nich nemáte zasahovat nebo je jinak měnit.

Využívejte pro platbu přijatých faktur QR kódy. Placení přes ně výrazně urychluje zpracování plateb. Fakturoid umí generovat QR kódy i pro platby faktur, které na sobě QR kód nemají přímo od dodavatele. Pokud si tento způsob platby oblíbíte, nebojte se oslovovat své dodavatele a žádat je o doplnění QR kódu na jejich faktury.

Reakce na dotazník spokojenosti

Srdečně děkujeme za projevený zájem o zaslaný dotazník spokojenosti. Drtivá většina z vás dotazník vyplnila, což nás velmi těší. Na základě získaných podnětů jsme přistoupili k následným změnám.
Od ledna 2019 budeme vystavovat faktury za účetní a daňové poradenství ve Fakturoidu. Usnadníme vám tak placení i evidenci našich faktur v agendě Náklady.
Upravili jsme podobu pravidelně zasílaných průběžných výsledků. Vylepšená prezentace umožní sledovat meziměsíční nárůst výnosů i nákladů a nákladové položky budou nově rozřazeny do přehledných kategorií. Aktualizovanou podobu průběžných výsledků obdržíte poprvé na konci listopadu 2018.

Tip pro daňovou úsporu

Poskytněte dar na dobročinné účely. Získáte tím nejenom dobrý pocit, ale i úsporu na dani z příjmů. Při splnění zákonných podmínek je možné uplatnit dar jako odčitatelnou položku od základu daně. U fyzických osob se musí jednat o dar v minimální hodnotě 1 000 Kč a u právnických osob v min. hodnotě 2 000 Kč.

Děkujeme za vaši důvěru

Pro další informace o aktuálním legislativním vývoji a o životě v naší kanceláři sledujte náš Facebook. Konec roku je ideální doba pro změnu poskytovatele účetních služeb. Pokud znáte někoho, kdo není se svou současnou účetní spokojen, budeme velmi rádi za doporučení. Do posledních týdnů roku 2018 vám přejeme hodně síly pro splnění všech vašich cílů v podnikatelském i osobním životě a těšíme se na další spolupráci!